Zwembad stofzuiger

Met een zwembadstofzuiger kun je de grond van het zwembad stofzuigen. Op de grond van een zwembad komen natuurlijk geen stofdeeltjes, maar deze vloer kan wel verontreinigd raken met blaadjes (als het een buitenzwembad is) of takjes, of zanddeeltjes, huidschilfers, noem het maar op. Er zijn handmatige zwembad stofzuigers, maar ook automatische versies. Dit zijn dan robotstofzuigers.

Zwembad stofzuiger

Een zwembad stofzuiger is eigenlijk nodig om een zwembad goed te onderhouden. Om ervoor te zorgen dat het zwembad altijd klaar is om gebruikt te worden, moet je dus ook de vloer schoon houden. Vanaf €40 heb je al redelijk goede handmatige zwembadstofzuigers. Deze types zuigen het vuil gewoon op uit het water, en verzamelen het in een tank buiten het zwembad. Duurdere versies hebben de tank direct aan de steel (en dus in het water) zitten.

Het model hiernaast is een handmatige, goedkopere zwembadstofzuiger.

Een zwembad is natuurlijk fantastisch om te hebben, maar het moet helaas ook goed onderhouden worden. Wanneer u een zwembad niet afdoende onderhoudt kan het immers bacteriën gaan huisvesten wat de gezondheid van de gebruikers kan schaden. Er bestaan heel wat verschillende mogelijkheden om een zwembad proper en hygiënisch te houden. Een zwembad stofzuiger zorgt er niet voor dat het water van uw zwembad wordt gereinigd, maar het zorgt er wel voor dat al het vuil op de bodem wordt weggehaald. Een zwembad stofzuiger beschikt daarbij over verschillende opzetstukken waardoor er zeer efficiënt gewerkt kan worden.

De verschillende koppen zorgen er samen met een krachtige aandrijving en een vernuftige filter voor dat het meeste vuil van de bodem van het zwembad kan worden weggezogen. Aan de andere kant moet het gezegd dat er ook vaak wat water het toestel in komt waardoor het na verloop van tijd kan gebeuren dat u het water in uw zwembad dient bij te vullen. De aandrijving van een zwembad stofzuiger kan op verschillende manieren gebeuren. Bepaalde zwembad stofzuigers beschikken over een ingebouwde accu terwijl anderen moeten aangesloten worden op netstroom. Veelal gebeurt dit door middel van een tussenstuk waardoor er veilig gewerkt kan worden.

Een zwembad stofzuiger is haast essentieel wanneer u er voor wil zorgen dat uw zwembad ten allen tijde proper is. U kunt er natuurlijk voor kiezen om gewoon gebruik te maken van een net, maar dan zal er heel wat vuil op de bodem van het zwembad achterblijven.

Vijver stofzuiger

Er bestaan ook vijver stofzuigers. Deze zijn speciaal gemaakt om je vijver te reinigen. Een vijver heeft natuurlijk, zoals een zwembad wel heeft, geen vloer van tegels. Een vijver heeft ook geen gladde vloer. Daarom is hier een apart soort stofzuiger voor, want je wilt natuurlijk wel dat het water in je vijver nog schoon en helder is.