Stofzuigerstang

Een groot aantal stofzuigers maakt tegenwoordig gebruikt van een afneembare stofzuigerslang. Fabrikanten maken deze (ongetwijfeld bewuste) keuze vooral omdat de stofzuigerslang het meest vatbaar is voor gebreken. U moet er immers rekening mee houden dat al het vuil door deze slang het toestel wordt binnengebracht. Wanneer er onverhoopt een scherp voorwerp tussen het vuil zit valt het dan ook niet uit te sluiten dat deze schade aanbrengt aan de stofzuigerslang. Wanneer u de slang niet kan vervangen zou dat meteen betekenen dat uw stofzuiger stuk is. Bij een afneembare stofzuigerslang vervangt u gewoon de slang en kunt u terug ten volle genieten van uw stofzuiger.

Een stofzuigerstang moet passen

Bij het aankopen van een nieuwe stofzuigerslang dient u met verschillende factoren rekening te houden. Allereerst is het bijvoorbeeld belangrijk dat de stofzuigerslang past op uw stofzuiger. Hoewel op het eerste zicht iedere slang gelijk is, is dat in de praktijk zeker niet zo. Sterker nog, bepaalde stofzuigers pakken uit met een stofzuigerslang die is voorzien van een speciale aansluiting waardoor u wel verplicht bent om trouw te blijven aan het merk. Het aankopen van een andere stofzuigerslang kan er voor zorgen dat deze niet werkt. Voldoende onderzoek doen naar de juiste slang voor uw stofzuiger is dan ook zeer belangrijk.

Let ook op de details

Tot slot nog één tip waar veel mensen niet aan denken. Een stofzuigerslang moet natuurlijk kwalitatief zijn, maar mag ook en bovenal niet te stroef aanvoelen. Een stofzuigerslang moet immers altijd beweeglijk zijn en moet ook in kleine en beperkte ruimtes kunnen zuigen. Wanneer u een vaste, harde stang gebruikt is de kans groot dat u er enkel en alleen open ruimtes mee zult kunnen stofzuigen en dat is meestal niet de bedoeling.