Stille stofzuiger

Stille stofzuigers zijn stofzuigers met meestal elektromotoren erin. Dit zijn relatief stille motoren. Maar hoe stil is stil? De stillere stofzuigers van tegenwoordig produceren een geluid van circa 65 decibel. Dit is te vergelijken met een personenauto die 80km/u rijdt, op 15 meter afstand. Het is iets harder dan een gesprek op 1 meter afstand. Om maar even te vergelijken.

Stille stofzuigers

De iets minder stille stofzuigers produceren een geluid van ongeveer 75 decibel, en dan houdt het wat betreft de nieuwere stofzuigers ook wel op. De VAX Silence 420 (een type stofzuiger) zegt met 65 decibel een zeer stille stofzuiger te zijn, maar ook de Electrolux stofzuiger Ultrasilencer ZUS3932B zegt slechts 68 decibel te produceren.

Stilste stofzuiger

De NilfiskGD 2000 is voor zover bekend de stilste stofzuiger, met slechts 44 decibel. Dat is vergelijkbaar met gefluister. Toch is het een vrij krachtige stofzuiger. Verder is het ook nog een vrij lichte stofzuiger, van slechts 9 kilogram. Het is eigenlijk een bedrijfsstofzuiger, vandaar dat de prijs dan ook vrij hoog is: meer dan ‚ā¨400.