Steelstofzuiger

Heel wat zogenaamde moderne stofzuigers zijn de laatste jaren aanzienlijk populair geworden. De steelstofzuiger is één van die stofzuigers. Kenmerkend voor een steelstofzuiger is natuurlijk zijn compacte vorm. In tegenstelling tot standaard stofzuigers is een steelstofzuiger lang en dun waardoor ze eenvoudig kan worden opgeborgen. Verder is ook de kostprijs van een dergelijke stofzuiger veelal een meevaller. Wanneer we de kostprijs van een steelstofzuiger gaan vergelijken met de prijs van een gewone klassieke stofzuiger kunnen we niet anders dan stellen dat deze laatste veelal altijd duurder is. Tot slot ziet een steelstofzuiger er ook vrij modern uit waardoor het perfect past in een modern interieur.

Een steelstofzuiger is zeer handig!

Aan de andere kant zijn er ook heel wat nadelen verbonden aan een steelstofzuiger. Het is bijvoorbeeld algemeen bekend dat dergelijke stofzuigers erg stroef werken. U moet heel wat kracht gebruiken om het toestel soepel te kunnen bewegen. Daarnaast is ook de beperkte opslagruimte veelal een probleem. Daar waar klassieke stofzuigers gebruikmaken van een (grote) stofzak is dat bij een steelstofzuiger niet het geval. Dergelijke stofzuigers beschikken als het ware over een reservoir waar al het vuil in wordt opgevangen. De beperkte omvang van dat reservoir zorgt er voor dat een steelstofzuiger erg vaak geleegd moet worden.

Om even snel stof te zuigen

Al het bovenstaande in acht genomen kan een steelstofzuiger best een prima stofzuiger zijn voor mensen die even snel wat stof willen opzuigen, maar daar blijft het dan ook bij. Een steelstofzuiger is eigenlijk uitsluitend geschikt voor ruimtes met een beperkte omvang en voor thuisgebruik. Ook het veelal eigentijdse design zal heel wat mensen weten te bekoren.