Robot stofzuiger

Steeds meer mensen kiezen er voor om een robotstofzuiger in huis te halen. Een robotstofzuiger ziet er uit als een robot, maar doet alles wat een gewone stofzuiger ook doet. Een robotstofzuiger is daarnaast altijd draadloos waardoor het probleemloos kan werken in grote ruimtes. Het draadloze aspect van een robotstofzuiger brengt echter ook nadelen met zich mee. Het feit dat het toestel op een accu werkt zorgt er voor dat er ingeboet wordt op vlak van zuigkracht. Daar waar een gewone stofzuiger bijna al het vuil meteen kan opzuigen zal een robotstofzuiger er waarschijnlijk verschillende keren over moeten doen. Aan de andere kant zorgt de accu net als de verminderde zuigkracht er wel voor dat u niet veel geluidshinder zult ondervinden, iets wat vooral in openbare aangelegenheden misschien wel interessant kan zijn.

Een robotstofzuiger is handig

Een robotstofzuiger is steeds voorzien van een laadstation en beschikt over sensoren. Door het uitzenden van stralen kan de stofzuiger een goed idee krijgen van de omvang van de kamer die hij dient schoon te maken. U zult merken dat het toestel eerst rond de muren zal poetsen om vervolgens in zigzagbewegingen de rest van de kamer te doen. Wanneer de accu van de robot een kritiek punt bereikt zal deze zichzelf opladen. Hou er rekening mee dat dergelijke toestellen aardig vaak moeten opgeladen worden wat er voor kan zorgen dat u te maken krijgt met een iets hogere energiefactuur. Aan de andere kant kunt u door gebruik te maken van een robotstofzuiger wel aardig wat tijd uitsparen.

Weinig werk aan het stofzuigen

Een robotstofzuiger is voor veel mensen een leuk hebbeding en het kan u zeker wat werk uit handen nemen, maar toch is het goed om er rekening mee te houden dat dergelijke stofzuigers nog steeds moeten onderdoen voor de gewone standaard stofzuigers.