Professionele stofzuiger

Een stofzuiger kan in verschillende omgevingen gebruikt worden. U kunt er voor kiezen om een stofzuiger te gebruiken om uw huis mee schoon te maken, maar een stofzuiger kan ook op verschillende andere plaatsen worden ingezet. Wat denkt u bijvoorbeeld van een bouwwerf of van grote bedrijven? Stuk voor stuk hebben deze locaties nood aan een krachtig, maar tegelijk ook compact toestel dat er voor zorgt dat vuil snel en efficiënt kan verwijderd worden. Een indsturiestofzuiger ofwel professionele stofzuiger is in dat geval de oplossing. Hoewel een dergelijk apparaat op het eerste zicht natuurlijk weinig verschilt ten opzichte van een gewone stofzuiger zijn er toch een aantal factoren die kenmerkend zijn voor een professionele stofzuiger.

Wat is een professionele stofzuiger?

Allereerst kenmerkt een professionele stofzuiger zich niet door honderd en één functies zoals de meesten misschien denken. Het is grotendeels de zuigkracht van een stofzuiger die hem tot een professionele stofzuiger maakt. Om die grotere zuigkracht te bekomen wordt gebruik gemaakt van een krachtige aanvoer. Dit is meteen ook de reden waarom de meeste professionele stofzuigers niet draadloos zijn. Het draadloze aspect zorgt er immers altijd voor dat er ingeboet moet worden op vlak van zuigkracht en dat kan een professionele stofzuiger niet hebben.

Een industriestofzuiger

Naast de zuigkracht is ook het opslaan van het vuil een belangrijk kenmerk. In tegenstelling tot een gewone stofzuiger zal een industriestofzuiger immers veel vaker te maken krijgen met vuil dat het binnenwerk van de stofzuiger kan beschadigen. Daarom is belangrijk dat een professionele stofzuiger beschikt over een robuuste behuizing en een opslagkamer die al het vuil op een efficiënte en vooral veilige manier kan opslaan. Het spreekt tot slot voor zich dat een industriestofzuiger doorgaans ook een stuk duurder is dan een gewone stofzuiger voor huis en tuin.