Philips stofzuiger

Philips is een Nederlands elektronicaconcern, opgericht in 1891. Met het hoofdkantoor in Amsterdam en de wortels in Eindhoven is dit een echte Hollandse multinational. Het produceert allerlei elektronica, van lampen, medische apparatuur tot stofzuigers. Philips is ook de oprichter van PSV, wat de naam Philips ook draagt: Philips Sport Vereniging.

Philips stofzuiger FC9150

Een voorbeeld van een bekende stofzuiger van Philips is de Philips FC9150. Voor ongeveer €110 heb je deze stofzuiger, met een maximala motorvermogen van 2000 Watt en een snoerlengte van 9 meter. Een willekeurige review van het internet zegt het volgende:

een afbeelding van de Philips FC9150——>


———————————————————————————————————————————————————-
Ik heb de Philips FC9150 gekozen vanwege de zuigkracht. Deze stogzuiger heeft redelijk veel watt. Daarnaast vind ik de zuigmond erg praktisch. Hij heeft in het midden een hoek en dat zuigt erg gemakkelijk. Na ongeveer 3 jaar ben ik er wel achter wat de mindere puntjes zijn: Al vrij snel was de motor defect, dit viel binnen de garantie en is goed verholpen. Daarnaast rolde het snoer al snel niet meer goed op. Na 2,5 jaar viel de zuigmond steeds weer in de ‘vloerbedekkingstand’, het mechanisme was versleten. Een plavuizenmond is dan een goede, goedkope oplossing. De verstelbare stang, die overigens erg handig en snel in gebruik is, klikt ook niet meer altijd goed in de vergrendeling. Toch ben ik tevreden over de prijs-kwaliteit verhouding. Elke stofzuiger heeft na 3 jaar z’n gebreken. De mankementen zijn goed te overzien en te verhelpen.
———————————————————————————————————————————————————-

Philips DailyDuo (FC6161/02)

De Philips DailyDuo FC6161/02 is geen normale stofzuiger, het is een steelstofzuiger. Het is dus alleen een steel, waar de motor in is verwerkt. Je hebt geen apparaat meer aan je steel hangen. De prijs voor dit type is rond de €100. Verder zit er ook nog een kruimeldief in verwerkt. Een erg multifunctioneel apparaat dus. De reviews op internet zijn erg positief:

<———— een afbeelding van de Philips DailyDuo Fc6161/02
———————————————————————————————————————————————————-
Een zeer goed apparaat, zeker in mijn situatie. Met drie katten in huis heb ik dagelijks pluisjes en haren op de grond, en met mijn huis van drie verdiepingen is het lastig om steeds weer die zware stofzuiger naar boven te brengen. Dit lichte snoerloze apparaat is echt een topproduct, het is een klusje van niets. Hij zuigt prima, en de kruimeldief is in een simpele beweging te pakken omdat hij er zo goed in zit verwerkt, zelfs de vormgeving krijgt van mij een dikke plus. Alleen de lak is wel kwetsbaar. Verder een gemis als je het niet hebt! Prima Philips! De batterij is trouwens goed!
———————————————————————————————————————————————————-