Nilfisk stofzuiger

Nilfisk is een Deens bedrijf, gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van reinigingsmachines. Vooral op de hogedrukreinigermarkt is een Nilfisk een bekend merk. Het bedrijf met wereldwijd meer dan 5.000 medewerkers maakt ook stofzuigers.

Nilfisk Bravo

Nilfisk stofzuigers zijn van zeer hoge kwaliteit. Er bestaan verschillende series. Er is de Nilfisk Bravo serie. Dit is de gezinsvriendelijke stofzuiger van Nilfisk, voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren. Het heeft een grote stofzak, een compacte vormgeving en wat best wel leuk is, een blaasfunctie. Je kunt dus op deze manier vuil uit een hoek wegblazen of er naartoe blazen. Je kunt de blaasfunctie ook gebruiken om stof uit een moeilijk bereikbare hoek weg te halen, of om een luchtbed op te blazen. Deze serie heeft 2000 Watt motorvermogen en een 6,5 liter stofzak.Er zit ook een HEPA filter in, wat de pollen uit de lucht haalt. Ideaal dus voor mensen met hooikoorts, of een andere allergie. Stofzuigers uit de Nilfisk Bravo serie wegen ongeveer 6,5kg. De kabellengte is 7 meter.

Nilfisk Extreme

Dit is voor de mensen die gewoon het beste willen; oftewel een sterke zuigkracht, een laag geluidsniveau en een lange houdbaarheidsdatum. Maximaal vermogen: 2100 Watt. Er zit ook allergiefiltratie in, het HEPA filter wat de Nilfisk Bravo ook heeft. Vuil gaat erin, schone lucht komt eruit. Het is verder een relatief stille stofzuiger, hij is ontworpen om zo stil mogelijk te zijn. Ook zit er standaard 5 jaar garantie op. De machine is dan ook ontwikkelt om lang mee te gaan. Stofzuigers uit de Nilfisk Extreme serie wegen iets minder dan 8kg. De kabellengte is 9 meter.

Nilfisk Power

De stofzuigers uit de Nilfisk Power serie zitten een beetje tussen de Extreme en de Bravo in: motorvermogen 2000Watt, kabellengte 8 meter, gewicht iets minder dan 7kg. Het beschikt ook over een anti-allergeen HEPA filter, het zijn stille apparaten, en bovendien ook duurzaam.

Nilfisk productervaring

Hieronder staat een Nilfisk productervaring, van een andere website. Het is een willekeurige review. Voor een beter overzicht is het raadzaam om meer reviews te verzamelen van het internet. De review gaat over de Nilfisk Power Special, geschreven op 11 mei 2012.

————————————————————————————————————————————————————

Een Nilfisk gekocht vanwege mijn indruk van duurzaamheid. Hij zuigt uitstekend, het snoer is lekker lang en hij is redelijk stil maar de duurzaamheid is zeer slecht. Na 3 maanden brak er een stukje van de stang af terwijl ik onder de bank aan het stofzuigen was. De stang kon daardoor niet meer versteld worden in hoogte.Met ducktape gerepareerd en dat ging prima.Nog een paar maanden later ging de zuigmond niet meer van de stang af en inmiddels is het flexibele gedeelte van de stang gescheurd. Wij gaan echt niet zo ruw met de stofzuiger om maar hij wordt wel zeer intensief gebruikt. Helaas door drukte en laksheid geen beroep gedaan op de garantie en dat zal nu, na 13 maanden wel te laat zijn! Helaas..

————————————————————————————————————————————————————