Miele stofzuiger

Miele, er is geen betere. Althans, volgens de slogan van het Duitse familiebedrijf. Het bedrijf fabriceert huishoudelijke apparaten, inbouwapparaten maar ook apparaten voor professionele doeleinden. Het bedrijf werd in 1899 opgericht, sindsdien is het in handen van dezelfde familie. Inmiddels leidt de vierde generatie het bedrijf. Hoewel het bedrijf begon met het verkopen van producten aan Duitse consumenten, is het vrij snel overgestapt op de Nederlandse markt. Nederland is al jaren het grootste exportland van Miele!

Miele stofzuiger

Miele produceert ook stofzuigers. Via deze link kun je nieuwe filters of nieuwe stofzakken voor je Miele stofzuiger bestellen. Bekende Miele stofzuigers zijn de Mile S380, of de Miele Black Pearl. Wij gaan deze twee stofzuigers hieronder apart toelichten.

Miele stofzuiger S380

Met een motorvermogen van 1800 Watt en een actieradius van 9 meter is dit een zeer goede stofzuiger. De inhoud van de ingebouwde stofzak is 4 liter, vanaf €150 is de stofzuiger al (nieuw) te koop.

een afbeelding van de Miele S380 ————>

Ook voor de Miele S380 is er weer een gebruikerservaring toegevoegd. Een willekeurige positieve review op het internet over dit type stofzuiger zegt het volgende:
———————————————————————————————————————————————————-
De Miele S380 hebben we in 2005 aangeschaft. Na 5 jaar intensief maar voorzichtig gebruik gaf de motor een raar geluid. Omdat de stofzuiger makkelijk uit elkaar te halen was, hebben we zelf het euvel opgespoord, en ontdekte we dat er een lager kapot was. Voor €4,15 hadden we een nieuwe, nu is hij weer als nieuw. Dit geschreven in 2011, dus 6 jaar na dato is het nog steeds een prima stofzuiger. Dat noem ik kwaliteit! :)
———————————————————————————————————————————————————-
Een andere goede stofzuiger van Miele is de Miele Black Pearl. Je leest de algemene eigenschappen plus een willekeurige positieve review van het internet hieronder.

Miele Black Pearl

De Miele Black Pearl was de best verkochte stofzuiger van Nederland in 2007 tot en met 2011. Met een maximaal motorvermogen van 2200 Watt, een actieradius van 10 meter en een stofzak van 4,5 liter is dit een stofzuiger van zeer hoge kwaliteit.

Een afbeelding van de Miele Black Pearl hier links bijgevoegd.
<————- de Miele Black Pearl

———————————————————————————————————————————————————-
De Miele Black Pearl. In een woord een ge-wel-di-ge stofzuiger. Jammer genoeg is onze woning niet nog groter dat ik maar twee uur per week mag stofzuigen, anders wist ik het wel! De stang is erg lang, je hoeft niet te bukken, zeker als je zelf vrij lang bent. Is erg stil, en volgt je overal. Handig die extra borstels en zo onder het deksel. Mijn vorige was ook een Miele, maar die heb ik pas na 13 jaar eens vervangen, hoewel die het nog wel deed. Voor ons in ieder geval nooit meer een ander merk dan Miele!
———————————————————————————————————————————————————-
Je ziet het, de Miele Black Pearl is een kwaliteit-stofzuiger. Normale prijzen voor dit type stofzuiger zijn €180. Bedenk wel, goedkoop is duurkoop, dus meestal loont het om een duurdere stofzuiger te kopen. Eenmalig een grote uitgave, maar je zult er waarschijnlijk lang plezier van hebben!