Hetty / Henry stofzuiger

De Henry stofzuiger is een stofzuiger van het merk Numatic. Numatic is een Engels bedrijf, opgericht in 1969. Numatic werd al snel Numatic International Ltd, en in de jaren ’70 werden de eerste grotere series stofzuigers geproduceerd. Het werden de NV-2 en de NV-250. De meeste apparaten van deze serie doen het nog steeds, onderdelen hiervoor zijn dan ook nog steeds verkrijgbaar. Numatic levert overigens nog onderdelen van alle stofzuigers (en andere machines) die ze ooit gemaakt hebben.  In 2004 vestigde zich de eerste dochteronderneming van Numatic in Nederland.

Henry stofzuiger

In 1974 verhuisde Numatic naar Beaminster in Engeland. Op dit terrein werd de eerste Henry stofzuiger ontwikkelt (ook te zien op de afbeelding), die over de hele wereld beroemd is geworden. De Henry stofzuiger is sindsdien verder ontwikkelt en verbeterd. Het doel van Numatic is dan ook om innovatief te blijven, met daarbij een hoge kwaliteitsstandaard voor een goede prijs. De Henry stofzuiger is een zeer krachtige stofzuiger, en wordt al in verschillende versies geleverd. De Henry stofzuiger is een kleine stofzuiger, maar geschikt voor bijna elke klus in huis als het op stofzuigen aankomt.

Numatic stofzuigers

Numatic heeft niet alleen de Henry stofzuiger in het assortiment zitten, ook de Charles stofzuiger is door Numatic gemaakt. Een overzichtje van de door Numatic geproduceerde stofzuigers:

  • De James JVP180. Het is een kleine stofzuiger met een 1100 Watt motor. Het snoer is gemakkelijk te vervangen, de ketelinhoud is 8 liter. Standaard wordt de James JVP180 geleverd met kit JV1.
  • De Henry Turbo HVR200 T-22. Beschikbaar in 4 kleuren. Een 1200 Watt motor, te gebruiken in twee standen. Met een snoer van 10 meter (uniek oprolsysteem) en een groot filter (Tritex) is dit een zeer goede Henry stofzuiger.
  • De Henry Xtra HVX-200-22 is een uitbreiding van de bovengenoemde met een actief koolstoffilter. Zelfde motor, ook 2 standen en hetzelfde snoer. Er zit ook een Airobrush in.
  • De Henry Turbo HVR200 T-22 is ook een uitbreiding op de tweede, dit keer met een elektrisch aangedreven zuigmond met turbo. Dit is zeer praktisch voor als je regelmatig vl
    oerbedekkingen moet stofzuigen en daarbij bijvoorbeeld veel honden hebt (haren).
  • De Charles CVC370-2 is een stofzuiger met een 1200 Watt motor, in twee uitvoeringen beschikbaar. Het is praktisch voor droog en voor nat, oftewel: in de badkamer kan hij prima gebruikt worden!
  • De George GVE370-2 is de alles in een stofzuiger. Het vlaggenschip van Numatic, ook te gebruiken als waterzuiger. Maar ook als tapijtreiniger of bekledingreiniger. De kit A26A wordt standaard samen met deze George GVE370-2 geleverd.

Hetty stofzuiger

Tot slot, de Hetty stofzuiger is een stofzuiger die apart genoemd mag worden. Het is als het ware de zus van de Henry stofzuiger. De Hetty stofzuiger is dan ook roze, en heeft vrouwelijke oogjes.

Henry en Hetty stofzuiger ervaringen, reviews:

De ervaringen van Numatic stofzuigers zijn over het algemeen (zeer) goed. Een review van een willekeurig persoon geeft het volgende aan over de Numatic Henry HVR200A.

———————————————————————————————————————————————————-

Ik (Gerard Singh) heb deze stofzuiger (de Numatic Henry HVR200A) op 4 augustus 2011 gekocht. Beslist geen miskoop, wat een fijne Henry stofzuiger. Wij hebben thuis een Jack Russel, de Aldi stofzuiger hiervoor verloor al in het begin zijn zuigkracht. Deze Henry heeft tot op heden nog niets aan zuigkracht verloren. Er is geen stopcontact nodig, het is geweldig! Kortom, een aanrader!

———————————————————————————————————————————————————-

Een andere review van een willekeurig persoon geeft het volgende aan over de Numatic Hetty HET200A.

———————————————————————————————————————————————————-

Ik (GeraldineSane) kreeg een tip van een schoonmaakbedrijf over deze stofzuiger (de Numatic Hetty HET200A). Hun ervaringen met de Hetty HET200A waren zeer positief, en dat zegt denken wij meer dan de testjes van de consumentenbond. Het is een geweldige stofzuiger. Lekker grote zakken, die hoef je serieus niet meer dan 3 keer per jaar te vervangen. Het snoer is handig lang, je hoeft niet steeds te verwisselen van stopcontact. Het is een prima gebruiksvriendelijk apparaat, ik heb de gebruikshandleiding nog niet eens doorgelezen om eerlijk te zijn. Hij wordt wel topzwaar als hij bijna vol wordt, maar dat is niet echt een groot nadeel te noemen, eerder een logisch gevolg. Een topproduct!

———————————————————————————————————————————————————-