Draadloze stofzuiger

Iedereen kent het wel, wanneer u aan het stofzuigen bent blijft de kabel achter een bepaald meubelstuk steken of hij is net niet lang genoeg om dat ene stukje van het huis nog mooi te maken. Wanneer u er voor kiest om gebruik te maken van een draadloze stofzuiger heeft u dit probleem niet. Een draadloze stofzuiger beschikt over een ingebouwde accu waardoor u steeds draadloos kunt werken. De stofzuiger opladen kan afhankelijk van het model dat u gebruikt met behulp van een laadstation of door een gewone oplaadkabel. In ieder geval hoeft u tijdens het stofzuigen nooit nog rekening te houden met een kabel en dat opent heel wat nieuwe mogelijkheden.

Snoerloze stofzuiger

Hoewel bovenstaande natuurlijk erg goed klinkt en veel mensen naar volle tevredenheid gebruikmaken van een draadloze stofzuiger zijn er ook een aantal minpunten aan verbonden. Het is bijvoorbeeld zo dat de accu van een stofzuiger nooit lang kan werken zonder opladen. In bepaalde gevallen wordt de duurtijd zelfs beperkt tot 20 à 30 minuten. Dit zorgt er voor dat een draadloze of snoerloze  stofzuiger eigenlijk alleen geschikt is voor kleine ruimtes of wanneer u gewoon snel even een bepaalde plaats wenst schoon te maken. Bent u van plan om wekelijks uw volledig huis te stofzuigen, dan is een snoerloze stofzuiger voor u misschien niet de meest ideale oplossing.

Draadloos en snoerloos

Tot slot is er ook nog het prijskaartje van een draadloze stofzuiger. U kunt het zich ongetwijfeld voorstellen dat een draadloze stofzuiger veelal aanzienlijk duurder is dan een gewone stofzuiger met kabel. Het laadstation waar gebruik van wordt gemaakt kost net als de ingebouwde accu immers ook geld. Ook wanneer u op zoek bent naar een zo goedkoop mogelijke stofzuiger bestaan er met andere woorden interessantere alternatieven.