Bosch stofzuiger

Bosch is een bedrijf dat in 1886 werd opgericht door een Duitse ingenieur. De Europese marktleider van huishoudelijke apparatuur, is met bijna 40.000 werknemers verspreid over 40 landen een van de grootste technologiebedrijven ter wereld. Het Duitse merk is onder andere bekend van wasmachine’s, koelkasten en andere consumentenelectronica.

Bosch stofzuigers

Bosch produceert ook stofzuigers. De Bosch Move 9 is een oude maar bekende stofzuiger van Bosch. Bosch ontwikkelt zowel stofzuigers met stofzak als stofzuigers zonder stofzak. Een voorbeeld van zo’n stofzuiger met stofzak is de BSG8PRO1. Hij kost rond de €200. Met 10 jaar motorgarantie is het een zeer betrouwbare stofzuiger, met een maximaal zuigvermogen van 1800 Watt. De stofzak heeft een inhoud van maximaal 6 liter, en zonder toebehoren weegt de BSG8PRO1 6,6kg. De kabel is iets langer dan 9 meter. Dat is toch wel vrij lang voor een stofzuiger. Met een geluidsniveau van 75 decibel is het een vrij gehorige stofzuiger. Het geluid dat de BSG8PRO1 produceert is vergelijkbaar met een snelweg op 25 meter afstand.

Bosch BSG8PRO1 stofzuiger

Zie de afbeelding, de Bosch BSG8PRO1. 10 willekeurige reviews op internet geven het apparaat een cijfer: 9,0. We hebben de slechtste en de beste review uitgekozen. Het moge duidelijk zijn dat er meer goede dan slechte reviews waren. Een voorbeeld van een review voor de BSG8PRO1, de slechtste die er was:

———————————————————————————————————————————————————-

Katja1984 gaf de stofzuiger de volgende review: we hebben de stofzuiger nu een jaar. Ik dacht: ik koop een duurdere, dan zal hij ook wel langer meegaan. Nee dus, hij is twee keer ter reparatie weggebracht. Garantie hadden we gelukkig nog wel. De kwaliteit / prijs verhouding valt mij toch wel erg tegen.

———————————————————————————————————————————————————-

Een andere review over de BSG8PRO1, de beste die er was:

———————————————————————————————————————————————————-

HolyMoly zei over de stofzuiger:

Als je kwaliteit wil, moet je voor de BSG8PRO1 kiezen. We hebben de stofzuiger nu al 2 jaar. Er is nog niets kapot, het snoer rolt nog prima op, de wieltjes zijn nog net zo soepel als eerst, de zuigslang is echt niet te molesteren, zelfs door mijn honden niet. Betrouwbaarheid is zeer goed. Prijs/kwaliteitsverhouding echt een dikke 10 voor mij!

———————————————————————————————————————————————————-