AEG stofzuiger

AEG is een Duitse producent van consumentenelectronica. In 1883 is het bedrijf gesticht door een Joodse zakenman, sindsdien is het almaar groter geworden. AEG, sinds een aantal jaar een dochterbedrijf van Electrolux ( de Zweedse wereldleider van consumentenapparatuur) verkoopt jaarlijks meer dan 40 miljoen producten in wereldwijd 150 landen.

AEG stofzuiger

AEG verkoopt ook stofzuigers. Ook in Nederland heeft AEG succes met de verkoop van haar stofzuigers. Het bedrijf heeft twee typen stofzuigers: met stofzak en zonder stofzak. De AEG stofzuigers zonder stofzak is de SuperCyclone serie. De serie met stofzak is de JetMaxx serie. Op deze pagina lichten wij twee typen AEG stofzuigers toe, de AEG AJM 6820 JetMaxx en de zakloze AEG ASC 6935 Super Cyclone. Bij elk type zitten twee willekeurige (uitgezochte) reviews van het internet en een algemeen oordeel over de stofzuiger.

AEG AJM 6820 JetMaxx stofzuiger

De AEG AJM 6820 JET MAXX valt positief op qua zuigprestaties. Het algemene oordeel over deze AEG AJM 6820 Jet Maxx stofzuiger is bovengemiddeld goed. Zoals de eerste review aangaf (te korte stang), de tweede scheen daar helemaal niet mee te zitten. De prijs voor deze Jet Maxx ligt iets onder de €100. Hieronder de reviews, een positieve en een negatieve:

Overigens, hiernaast een afbeelding van de 6820 Jet Maxx van AEG.

———————————————————————————————————————————————————-

MamaDaddy: Uit de test van de consumentenbond kwam deze AEG AJM 6820 Jet Maxx stofzuiger op nummer 1 eruit rollen. Ik moest een nieuwe stofzuiger hebben, was op zich wel een tegenvaller. Heb hiervoor een philips gehad, maar bij deze viel de parketborstel vrijwel meteen uit elkaar. Verder nog krassen in het parket, de slang vind ik ook te kort. Maar eerlijk is eerlijk, een goede zuigkracht.

———————————————————————————————————————————————————-

JellePeterson: Dit was een uitstekende keus. De verstelbare stang is erg mooi, ik heb hem nu 3 maanden maar naar het lijkt kan hij nog vele jaren mee! Uitstekende zuigkracht, de slang is gelukkig niet te kort, en ik ben tevreden met deze Jet Maxx AEG AJM 6820! Een aanrader voor vele mensen die op zoek zijn naar een goede stofzuiger! :)

———————————————————————————————————————————————————-

AEG ASC 6935 Super Cyclone

De AEG ASC 6935 Super Cyclone valt in de test van de consumentenbond positief op qua zuigprestaties in de sector zonder zak. Maar als je hem vergelijkt met de andere stofzuigers (dus ook met degenen met een stofzak) dan is het een middenmotor. Met een zuigkracht die echt niet meer is dan gemiddeld valt en een prijs van rond de €135 is het, objectief gezien, geen slechte en geen goede.

Wat specificaties: een 2100 Watt motor, en een nettogewicht van 6,72kg. Naar eigen zeggen is het een echte wervelwind, van 0 tot 180 km/h in enkele seconden.

Hieronder een positieve review van het internet, en een wat negatievere. Hiernaast overigens een afbeelding van de Super Cyclone.

———————————————————————————————————————————————————-

Herman Raashaas: Deze zakloze stofzuiger van AEG zuigt soepeltjes omdat het wieltjes heeft in de zuigmond. Het geluid is vrij laag vind ik, gecombineerd met een prima zuigkracht. De stofzuiger vind ik best wel compact, dat wil zeggen: best wel klein.

Het legen van de stofzuiger gaat makkelijker, een positief pluspunt! Voor mijn gladde vloer een prima stofzuiger! Ik ben tevreden met het resultaat, voor mij is het cijfer een dikke 9!

———————————————————————————————————————————————————-

He: Ik ben afgegaan op het onderzoek van de consumentenbond maar ik vind het jammer. De stofzuiger is niet echt gebruiksvriendelijk. Hij rolt niet gemakkelijk op, het klepje om hem te legen gaat maar lastig open. Het gewicht is wel een dik pluspunt, de zuigkracht bevalt mij ook positief. De gebruiksaanwijzing vind ik echter zeer onduidelijk, van AEG had ik wel iets beters verwacht. De stofzuiger lijkt mij helaas heel kwetsbaar, vind ik jammer! Cijfer: een zes min.

———————————————————————————————————————————————————-